Azı dişi çekimi çocuklarda korkulu bir rüya haline gelmektedir. Özellikle arka tarafta bulunması ve kök itibari ile sağlam diş olması sebeplerindedir. Ancak bu korku ve kaygıyı gidermenin artık bir yolu var! Çocuklarla doğru iletişim ve doğru yöntemlerle Dr. Sevil Borbay çözüm olmaya geliyor. Siz de çocuğunuzda kaygısız şekilde diş çekimi yaptırabilirsiniz.
Diş çekimleri ve diş tedavisi çocuklar için oldukça sancılı bir süreçtir. Bu aşamada özellikle çocukların tedaviye hazırlanması gerekir. Doktorun göstereceği olumlu iletişim göstergeleri ile süreç artık zor olmayacak. Dr. Sevil Borbay yılların verdiği tecrübe ve uygun yöntemler neticesinde azı dişi çekimi için sizlere kolaylık sağlıyor.
Azı Dişi Çekimi Zor mu?
Azı dişi normal dişlere nazaran kökü daha kalın olan sağlam dişlerdir. Bu dişlere ulaşmak ve erişmek kısmen diğer dişlere göre daha zordur. Söz konusu çocuklar olduğunda özellikle azı dişi çekimi daha zor olabilmektedir. Çünkü çocukların sakinliğini koruması, korkmaması ve kaygılanmaması gerekir. Aksi takdirde bu dişlere erişim çok zordur.
Ancak Sevil Borbay, bu alanda daha önce yaptığı uygulamalar da neticesinde işlemleri daha kolay hale getiriyor. Gerek sedasyon anestezi gerekse iletişim kuvveti ile birlikte azı diş çekimi sanıldığı kadar zor olmuyor. Eğer çocuğunuzun bu yönde bir tedavi olması gerekirse kliniğe gelerek gerekli hizmeti alabilirsiniz.
Azı Diş Çekimi Kaç Dakika Sürer?
Hastanın göstereceği sakinlik ve diş hekiminin izleyeceği yollara göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda uygulanacak uyuşturma yöntemi de etkilidir. Eğer diş tedavisi esnasında sedasyon kullanılacaksa bu süre daha çok kısalır. Çünkü hasta uyuyacağından ötürü rahat bir hareket etme söz konusudur. Ortalama olarak uyuşturma, çekim ve inceleme dahil 15-20 dakika içerisinde çekimler tamamlanmaktadır.
Hangi Azı Dişleri Çekilir?
Bilinenin aksine insanın ağız yapısında iki farklı azı dişi vardır. Bu azı dişleri yaşanan probleme bağlı olarak erken çekilebilir. Normal şartlarda çekilmemesi daha önemlidir ve buna uğraşılır. Ancak fazla çürüyen, diğer dişleri etkileyen durumlarda azı dişi çekimi zorunlu hale gelebilir. İlerleyen çürümelerde ortaya çıkan ağrıları yok etmek için de uygulanır.
1. Azı Dişi Çekimi
Birincil azı dişi olarak adlandırılan bu diş ağızda ilk olarak oluşan diştir. Çocukluk döneminde ortaya çıkar. Dişin çekilmesi olumsuz etmenlere bağlı olarak zorunlu hale geldiğinde uygulama yapılır. Üst ve alt çenede olmak üzere toplamda dört adettir. En arka dişlerin bir önündeki oluşmuş dişlerdir. Bu dişlere gerektiği takdirde kanal tedavisi de uygulanmaktadır.
2. Azı Dişi Çekimi
İkincil azı dişleri görece diğer azı dişi çekimi için daha zorlayıcı olandır. Çenenin en uç noktasında yani en arka alanında bulunur. Bu yüzden daha dar alanda hareket edilerek diş çekimi gerçekleştirilmektedir. Diş hekimi kendi tecrübesi doğrultusunda her yaştan bireyden çekimi yapabilir. Dr. Sevil Borbay ise çocuk azı diş çekimi noktasında profesyoneldir.
Neden Kök Diş Çekimi Yapılır?
Temel sebeplerinden birisi çürümelerdir. Çürüme kötü görüntü, koku yaratmanın yanı sıra özellikle ağrılara neden olur. İlerleyen çürümeler sinirlere etki edebilir. Bu durumda kesin olarak diş çekimi yapılması şarttır. Diğer dişlerin de çürümemesi adına gerekli görülür. Diş hekimi tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda çekim tamamlanır.
Büyük Azı Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Her diş çekiminde ve diş tedavisi için olduğu gibi öncelikle bazı kurallara uymak gerekir. Söz konusu çocuklar olduğunda daha titiz hareket edilmelidir. Diş çekimi sonrası Sevil Borbay tarafından uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilir. Yeme, içme noktası kadar özellikle bu alanın hijyenine dikkat etmek gerekir. Düzenli olarak dişler fırçalanmalıdır.
Azı Dişi Çekimi Sonrası Yemek Yenebilir mi?
İlk 1-2 saat içerisinde yemek yenmemesi önerilir. Özellikle azı dişleri öğütücü görevinde olduğundan bu alana yemek teması ağrı yapabilir. Azı dişi çekimi sonrasında yumuşak ve sıvı gıdalar tercih edilmelidir. Baharatlı yiyeceklerden uzak durulması da önerilir. Son olarak asitli içecekler hem çekim sonrası hem de uzun vadede önerilmemektedir.
Azı Dişi Çekimi Sonrası Ağrı Oluşur mu?
Diş tedavisi sonrası bazı yan etkilerin oluşması muhtemeldir. Her ne kadar azı dişi çekimi sırasında uyuşturma yapılsa da sonrasında ağrı oluşabilir. Sevil Borbay bu noktada ağrı giderecek yöntemler hakkında size bilgi verecektir.
Çocuklarınızın azı dişi üzerindeki tüm tedavileri başta olmak üzere çocuk ağız ve diş sağlığı için siz de Galaksi Diş Kliniği ve Dr. Sevil Borbay’ı tercih edebilirsiniz!