Çocuklarda Dolgu ve Kanal Tedavisi

 

Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri, dişlerdeki çürüklerin temizlenmesini ve dişlerin kurtarılmasını sağlar. Çocuklarda kanal tedavisi ve dolgu, sadece çocukluk dönemindeki diş sağlığını değil, aynı zamanda yetişkinlikteki diş sağlığını da etkiler.

 

Süt dişleri, beslenme ve konuşma açısından büyük bir öneme sahiptir. Buna ek olarak daimi dişler için yer tutucu görevi de yapar. Süt dişlerin zamanından önce kaybedilmesi, bu açıdan daimi dişleri etkiler. Dolayısıyla çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri ile dişlerin kurtarılması, son derece önemli etkilere sahiptir.

Çocuklarda Dolgu ve Kanal Tedavileri

 

Çocuklarda diş bakımı, henüz bebeklik çağında başlar. Yalnızca anne sütü ile beslenen minik bebeklerin bile ağız içerisinin temizlenmesi gerekir. Bebeklik döneminde gazlı bez ya da özel ürünler ile yapılan temizlik yeterli olabilir. Sonrasında ise yine özel olarak geliştirilen diş fırçasına geçiş yapılmalıdır. Ebeveynlerin çocuklarının ağız sağlığına dikkat etmemesi, birçok sorunu da beraberinde getirir.

 

Çürük oluşumu, süt dişleri üzerinde en çok görülen problemler arasında yer alır. Ayrıca travmalara bağlı olarak kırılmalar, çatlamalar ya da yapısal, dizilimsel rahatsızlıklara da rastlanılabilir. Çocuklar için gerekli olan diş tedavileri arasındaki dolgu ve kanal tedavileri, ağız sağlığını sağlamada oldukça önemlidir. Sözü edilen bu tedaviler, süt dişleri için de uygulanabilir. Süt dişlerinin yerini kalıcı dişe bıraktığı süre zarfı içerisinde, süt dişlerinin korunması da göz ardı edilmemesi gereken konulardan biridir.

 

Bazı aileler, süt dişlerinin geçici olduğunu düşünerek, çürüklere veya diş kayıplarına gereken önemi vermeyebilmektedir. Süt dişlerin zamanından önce kaybedilmesi; konuşma ve çiğnemede problemlere neden olur. Ayrıca estetik sorunlar da oluşturabilir. Buna ek olarak süt dişler yer tutucu görevini yerine getiremez ve daimi dişlerde hizalama ve benzeri türden ortodontik problemler oluşur. Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri ile bu sorunların tamamının önüne geçmek mümkündür.

 

Dr. Sevil Borbay, çocuklarda dolgu ve kanal tedavisi konusunda önemli bir deneyime sahiptir. Çocuklarla olan iletişimi sayesinde bu tedavileri etkili olarak uygular ve böylece çürük dişlerin kurtarılmasını sağlar. Çocuklarda kanal tedavileri ve dolgu ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

dolgu-ve-kanal-tedavileri Çocuklarda Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

 

Çocuklarda diş hastalıkları denildiğinde akla ilk gelen çürük ve yapısal deformasyonların ilk çözümü, dolgu tedavileri olarak kabul edilir. Henüz ileri seviyeye yükselmemiş çürükler, çocuklarda dolgu tedavileri ile basit ve hızlı bir şekilde tedavi altında alınır. Günümüzde, dolgu türleri arasında en popüler ve en faydalı olanı kompozit dolgu olarak tanımlanır. Ağrısız ve sorunsuz bir tedavi sürecidir.

Çocuklarda Dolgu Nasıl Yapılır? 

Diş dolgusu nasıl yapılır, bu süreçle ilgili en fazla merak edilen sorudur. Çocuklarda dolgu için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Çocuklarda dolgu tedavisinde ilk olarak çürük dişin olduğu bölgeye lokal anestezi uygulanır.
  • Lokal anestezi sonrasında ilgili bölgenin tamamen uyuşması beklenir.
  • Uyuşma gerçekleştikten sonra çürükler dikkatli ve özenli bir şekilde temizlenir.
  • Çürüklerin temizlenmesinden sonra izolasyon ve gerekliyse matriks aşamasına geçilir. Bu çürük tedavileri, dolgular, komşu dişlerin zarar görmemesi için de yapılır. Çünkü çürük bulaşıcıdır.
  • Gereken ön hazırlıklardan sonra ilgili bölgeye bond uygulaması yapılır. Bond uygulaması, dolgu malzemelerinin çok daha etkili ve kalıcı olarak dişe yapışması için gerçekleştirilir.
  • Hazırlanan dolgu malzemesi ile temizlenen çürükten dolayı oluşan boşluk doldurulur.
  • Son olarak ise ısırma kağıdı ile yükseklik ayarlaması yapılır. Böylece dolgunun, diğer dişlerle aynı hizada olması sağlanır.

 

Çocuklarda dolgu tedavisinde izlenen adımlar bu şekilde olup, hastanın durumuna göre bu adımlarda bazı küçük farklılıklar olabilir.

Çocuklarda Diş Dolgusu Çeşitleri Nelerdir? 

Çocuklarda dolgu için kullanılacak farklı dolgu çeşitleri vardır. Bunlardan yaygın olarak kullanılanları şunlardır:

  • Kompozit dolgular; diş rengi ile uyumludur. Ön diş dolgusu ihtiyaçlarında ilk tercih edilen seçeneklerden biridir. Aşınmaya karşı dirençli olan bu dolgular, uygulama sırasında özel bir ışık kullanılarak sertleştirilir. Bu seçenek, çocuklarda dolgu tedavisinde de kullanılmaktadır.
  • Amalgam dolgular; bakır, kalay ve gümüş gibi metallerin karışımından oluşurlar. Cıva içerir. Son derece dayanıklı olan amalgam, aynı zamanda uygun maliyeti ile dikkat çeker. Ancak renginin dişlerle uyumlu olmaması nedeniyle genellikle arka dişlerde tercih edilirler.
  • Porselen dolgular; dayanıklı ve doğal diş rengi ile uyumlu olan seçeneklerdir. Günümüzdeki en başarılı dolgu malzemelerinden biri olarak kabul edilir. Buna karşın diğer seçeneklere göre maliyeti nispeten daha yüksektir. Çocuklarda dolgu için en kaliteli ve dayanıklı alternatiflerdendir.
  • Cam iyonomer dolgular; çürük önleyici etkinliği olan dolgulardır. Diş dokusuna kendiliğinden bağlanırlar. Ayrıca bir bağlayıcı ajana ihtiyaç duymazlar ve tükrük nem tolerasyonu daha iyidir. Uygulama süreleri daha kısadır fakat diğer dolgulardan daha az dayanıklıdır. Daha kolay kırılabilirler.

Çocuklarda dolgu tedavisinde, bunların haricinde kullanılan farklı seçenekler olduğu da unutulmamalıdır.

Çocuklarda Kanal Tedavi Nasıl Yapılır?

dolgu-ve-kanal-tedavileri
Çocuklarda Dolgu ve Kanal Tedavileri

Çocuklarda kanal tedavisi yalnızca kalıcı dişler için değil, süt dişleri için de tercih edilebilir. Yapılan lokal anestezi sayesinde ağrısız bir tedavi süreci geçer. Bu husus, kanal tedavisi acıtır mı sorusunun da cevabıdır. Tedavi sürecinde hastalar, en ufak bir acı, ağrı duymamaktadır. Peki, diş kanal tedavisi nasıl yapılır?

Kanal Tedavisi Uygulama Süreci Nedir? 

Çocuklarda kanal tedavisi için izlenecek adımlar şu şekildedir:

  • Öncelikle kanal tedavisinin uygulanacağı bölgenin uyuşturulma işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında temizlik işlemleri başlar.
  • Kanal açılacak dişte çürük ya da benzeri bir problem söz konusuysa bu çürüklerin ortadan kaldırılması gerekir. Temizliğin ardından yavaş yavaş kanal yapımına geçilir.
  • Önce diş, kuron adı verilen bölümden açılır. Ardından kanal uzunluğunun ölçülmesi gerekir. Bu ölçüm sırasında teknolojinin getirdiği tüm yeniliklerden yararlanılır.
  • Kök kanallarının içindeki pulpa dokusu çıkarılır ve temizliği sağlanır. Artık kanal açılmış ve temizlenmiştir.
  • Açılan ve temizlenen kanallar, uygun görülen aletler aracılığı ile şekillendirilir.
  • İdeal şekillere bürünen kanallar, özel aletler yardımı ile tüm bakterilerinden arındırılır ve bu kanalların içi, özel dolgu malzemesi ile doldurulur. Tedavi süreci de bu şekilde tamamlanır.

 

Çocuklarda kanal tedavisi uygulama sürecine ilişkin detaylar bu şekilde olmasına karşın, hastaların spesifik durumları nedeniyle uygulamada bazı farklılıklar olabilir.

Kanal Tedavisinde Dolgu Uygulama Süreci Nedir? 

Kanal tedavisinin ağrısız bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli olan lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi etkisini gösterdiğinde tedavi de başlamış olur.

 

Tedavide, kanal dezenfeksiyonunun sağlanması amaçlanır.

 

Çocuklarda kanal tedavisi sürecinin ilk aşamasında, diş üzerinde bulunan çürükler temizlenir. Çürüklerden arınan bölge, doldurulmaya hazır hale gelir. Ayrıca diş kökleri de tamamen temizlenir. Sinirler ve pulpa dokusu çıkarılır. Kanal dezenfektanları ve serum ile yıkanır ve kanallar şekillendirilir.

 

Temizlenen, yıkanan ve kurulanan kanallar kimyasal kanal dolgu maddesi ile doldurulur. Bu aşama ile tedavinin büyük bir bölümü tamamlanmıştır.

 

Tedavi, kanalın doldurulmasından sonra üst dolgunun şekillendirilmesi ile son bulur. Dolgu, cilalanmadan önce dişin formuna kavuşturulur. Boşluğun tamamının doldurulduğundan emin olunmalıdır. Keskin bölgeler tıraşlanır ve dolgu, kullanıma hazır hale gelir.

Çocuklarda Kanal Tedavisi Hangi Yaştan İtibaren Yapılır?

dolgu-ve-kanal-tedavileri Çocukların ön kısımlarda yer alan süt dişleri 6 – 8 yaş aralığında, arka taraflardaki dişleri ise 12 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde ağız içerisinde bulunmalıdır. Herhangi bir yaşta dişlerde çürüklere rastlanmışsa ilk seçenek dolgu tedavisi olmalıdır. Çocuklarda dolgu tedavisi, basit çürüklerin temizlenmesi sonrasında uygulanır ve dişlerin sağlıklı şekilde işlevini sürdürmesini sağlar.

 

Çürüklerin durumundan dolayı çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri birbirinden etkilenir. Dolgu tedavisinin yetersiz olacağı durumlarda ise kanal tedavisi uygulanır.

İleri Boyutlarda Çürüklerde Kanal Tedavisi Nasıl Uygulanır? 

İleri boyutlara taşınan çürükler, kanal tedavisi gerektirir. Ancak çocuklarda kanal tedavisine karar verebilmek için yaş faktörünü göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin, 6 ya da 7 yaşındaki bir çocuğun ön dişleri zaten düşmek üzere ise bu çocuklarda kanal tedavisi, mantıksız olacaktır.

 

Çünkü bu dişler, oldukça kısa bir süre içerisinde zaten dökülecektir. 3 – 5 yaş grubunda bulunan daha küçük ya da daha büyük çocukların dişlerinde gerekiyorsa gereken dişlerine kanal tedavisi yapılmalıdır. Çocuklar için yapılan kanal tedavilerinde her işlem, çocuklara uygun bir forma getirilerek yapılır.

Çocuklarda Kanal Tedavisine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? 

Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri arasında ayrım yapılmalı öncelik verilmelidir. Dolgu, çürüklerdeki ilk seçenektir. Ancak diş çürüğü ileri boyutlara ulaştıysa dolgu tedavisi yetmeyecektir. Bu durumda da çocuklarda kanal tedavisi, yapılması gereken başlıca işlemlerden biri olacaktır.

 

Diş yüzeylerinde çukurların görüldüğü derin çürüklerin ve travmaya bağlı olarak gelişen yapısal problemlerin görülmesi, muayene bulguları değerlendirilerek kanal tedavisini gerektirebilir. Yani çocuğunuzun dişlerinde derin çürükler ya da yapısal bozukluklar varsa travma darbe nedeniyle dişi zarar gördüyse muayene bulgularına göre kanal tedavisine ihtiyaç duyulabilir.

Diş Tedavisinde Ebeveynlere Ne Tavsiye Edilebilir? 

Pek çok ebeveyn, süt dişlerinin bakımı ve korunmasını göz ardı edebiliyor. Ama süt dişlerinin de ağız içerisinde kaldığı süre boyunca sağlıklı bir yapı sergilemesi gerekiyor. Bu yüzden ebeveynlere tavsiye edilebilecek başlıca şey; olası diş ve diş eti rahatsızlıklarında vakit kaybetmeden uzman diş hekimlerine başvurmaları olacaktır.

 

Çocuklarda kanal tedavisi konusunda büyük bir tecrübeye sahip olan Dr. Sevil Borbay, güçlü iletişim becerisi ile bu sürecin çocuklar açısından rahat geçmesini sağlamaktadır. Çocuklarda dolgu veya kanal tedavileri için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Çocuklarda Dolgu Tedavisine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

 

Çocuklarda diş çürükleri ve kırılmalar, çatlamalar sıklıkla oluşabilir. Aileleri tarafından diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmayan çocuklarda, erken yaşlardan itibaren çürük problemleri baş gösterebilir. Bunun yanı sıra çocuklar, yapıları gereği oldukça hareketli bir zaman geçirirler. Oyun esnasında ya da herhangi bir eylem anında çocuklar, zaman zaman düşebilir.

 

Düşme, çarpma, vurma gibi travmalar da diş problemlerine sebep olabilir. Travmalara bağlı olarak gelişebilecek zararlar ve yapısal bozukluklar, çocuklarda dolgu tedavisini zorunlu kılabilir. Ancak çatlak ya da kırıkların boyutları büyükse dolgu tedavisi yeterli olmayabilir. Yine aynı şekilde çürük de derin bir etkiye sahipse çocuklarda dolgu tedavisi yerine çocuklarda kanal tedavisi tercih edilebilir.

 

Dr. Sevil Borbay, yapmış olduğu detaylı muayene ve kontroller ile çocuklarda kanal tedavisi veya dolgu gerektiren durum olup olmadığını tespit etmektedir. Dişlerin kaybedilmesini engelleyecek tedavileri zamanında uygulamaktadır. Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Çocuklarda Kanal Tedavi Fiyatları?

 

Çocuklarda kanal tedavisi fiyatları, hastadan hastaya değişiklik gösterecektir. Bu fiyatın belirlenmesinde dişin durumu başta olmak üzere kanal sayısı ve kullanılan materyal gibi faktörlerden de söz etmek mümkündür. Tedavi sürecinin tamamında olduğu gibi fiyat konusunda da en net ve en kapsamlı bilgi, ilk muayene sonrasında ebeveynlere yapılacaktır.

 

Süt dişi kanal tedavisi fiyat seviyesinin belirlenmesi için detaylı bir kontrolün yapılması gerekir. Zira çürük bir dişe dışarıdan bakıldığında hangi tedavinin uygulanacağını söylemek çok zordur. Uygun tedavinin belirlenmesi için fiziki muayenenin yapılması ve gerekli durumlarda görüntüleme yöntemlerinden yararlanılması gerekir. Dolayısıyla çocuklarda kanal tedavisi için muayene öncesinde rakam verilmesi mümkün olmaz.

 

Çocuklarda kanal tedavisi sürecinin başarılı olması için çocukların diş doktoru tarafından verilen talimatlara göre hareket etmesi gerekir. Ancak küçük yaştaki çocuklar, talimatlara uyma konusunda sorun çıkarabilir. 4 yaşındaki çocuğa kanal tedavisi nasıl yapılır türünden sorular da tam olarak böyle durumlar için sorulur.

 

Normal şartlarda tedaviye izin vermeyecek çocuklar için farklı yöntemler kullanılır. Genel anestezi ve Sedasyon, bunlardan en yaygınıdır. Sedasyon, çocukların sakinleşmesini ve derin bir uykudaymış gibi hareket etmesini sağlar. Bu sayede çocuklar, doktor talimatlarına göre hareket ederler, tedaviyi engellemeye çalışmazlar. Sedasyon, uyutarak diş tedavisi olarak kabul edilir. Uyutarak diş tedavisi fiyatları da normal tedavilerde olduğu gibi değişkenlik gösterir.

Çocuklarda Dolgu Fiyatları Ne Kadar?

dolgu-ve-kanal-tedavileri

Çocuklarda dolgu tedavisine ilişkin net bir fiyat aralığı vermek güçtür. Belirli bir standarttan bahsedilebilir ancak her tedavi, farklı bir şekilde fiyatlandırılır. Dolgu yapılacak diş sayısı, çürüğün boyutu, dolgu malzemesinin kalitesi ve dolgu türü, tedavinin fiyatını belirleyen başlıca kriterler olarak kabul edilebilir. Ayrıca dolgu yapımından önce ya da sonra farklı operasyonların yapılması da gerekebilir. Bu durum, genel fiyat üzerinde bir miktar artışa sebep olacaktır.

 

Çocuklarda dolgu fiyatları üzerinde etkili olan unsurlara ilişkin detaylı bilgi almak için aşağıdaki tablo incelenebilir:

Unsur Açıklama
Dolgu yapılacak diş sayısı Çocuklarda dolgu genellikle tek diş için yapılsa da kırılma veya çürüme gibi nedenlere bağlı olarak birden fazla dişe dolgu yapılması gerekebilir. Dolayısıyla çocuklarda dolgu yapılacak diş sayısı fiyat konusunda önemli bir etkendir.
Dolgu türü Diş dolgusu için kullanılan malzemeler, fiyatları direkt olarak etkiler. Kompozit dolgular, daha ekonomik bir seçenekken, porselen dolgular ise nispeten daha pahalı seçeneklerdir.
Diş hekiminin uzmanlık durumu Diş hekiminin deneyimi ve popülerliği, fiyatlar üzerinde etkilidir. Tanınan ve güvenilir diş hekimleri, daha yüksek ücret talep edebilir.
Diş kliniği Diş kliniğinin fiyat politikaları ve anlaşmalı olduğu kurumlar, çocuklar diş dolgusu fiyatları üzerindeki bir diğer etkendir.
Enfeksiyon Dişlerde enfeksiyon varsa çocuklarda dolgu tedavisinden önce enfeksiyonun tedavisi yapılır. Bu tür ek tedaviler, toplam maliyetin artmasına neden olur.

 

Fiyat konusundaki en net bilgi, ilk muayenenin ardından verilebilir. Hangi tedavi türünün uygulanacağı, ne kadar süreceği gibi bilgiler ile birlikte fiyat konusu da ebeveynlere iletilecektir.

Çocuklarda Dolgu Hangi Yaştan İtibaren Yapılır?

 

Çocukların diş ve ağız sağlığından bahsederken dişlerin türlerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Çocuklar önce süt dişlerini kullanır. Ardından bu süt dişler dökülür ve bunların yerini kalıcı dişler alır.

 

Süt dişlerinin dökülme zamanları kişiden kişiye değişiklik gösterse de ön dişler 6 – 8 yaş arasında, arka bölgedeki dişler de en geç 12 yaşında yerini kalıcı dişlere bırakacaktır. Çocuklarda dolgu tedavisine karar verilecekken bu detay da atlanmamalıdır.

 

Süt dişlerinin düşecek olması, çürümesinin önemsiz olduğu anlamına gelmez. Süt dişler, konuşma ve çiğneme fonksiyonuna sahip olduğu gibi kalıcı dişler için de yer tutmaktadır. Bu dişlerin zamanında önce düşmemesi çok önemlidir. Bu bağlamda, diş doktorunun onayı ile her yaştan çocuğa dolgu yapılabilir.

Süt Dişleri Hangi Durumlarda Tedavi Edilmelidir?

 

Çocukların süt dişleri üzerinde tedaviler uygulamak bazı durumlarda zaruri olacakken bazen de mantıklı olmayacaktır. Süt dişlerinin dökülmesine az bir zaman kala bu dişleri tedavi etmek, zorunda olmadıkça mantıklı gelmeyebilir. Ancak henüz erken yaşlarda görülen problemler, vakit kaybetmeden çözüme kavuşturulmalıdır.

 

3 – 4 yaş aralığındaki miniklerde herhangi bir çürük problemine rastlarsanız dolgu tedavisi yaptırabilirsiniz. Çürüğün derin olması halinde ise uzman diş hekimleri, çocuklarda dolgu tedavisi yerine kanal tedavisini tavsiye edecektir. Dolayısıyla 4 yaşındaki çocuğa diş dolgusu yapılır mı sorusunun cevabı bellidir.

Dolgu ve Kanal Tedavileri Sonrası Ağrı Olur Mu?

 

Çocuklarda kanal tedavisi ve dolgu sonrasında genellikle ağrı olmasa da bazen bir ya da birkaç gün ağrı olması normaldir. Özellikle kanal tedavisinde sinirler de tamamen alınmasına rağmen o bölgede temizlik sırasında kök ucunda oluşabilecek hafif bir ödem basınç oluşturması nedeniyle ağrı yapabilir. İşlemden hemen sonraki saatlerde, ağrılar olabilir. Bunlar kısa sürede kendiliğinden geçer ve ek bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz.

 

Dolgu sonrası diş ağrısı, çocukları rahatsız etmeyecek seviyededir. Ancak ilgili bölgede yapılan işlemler nedeniyle hassasiyetler oluşabilir ve çocuklar bunu ağrı olarak algılayabilir. Kısacası olsa dahi ilgili tedavilerden sonra çocuk diş ağrısı geçicidir.

Çocuklarda Dolgu ve Kanal Tedavileri Sonrası Ağrı Ne Anlama Gelir?

Çocuklarda dolgu veya kanal tedavileri sonrasında kalıcı ve şiddeti artan bir ağrı beklenmez. Süt dişi kanal tedavisi sonrası ağrı varsa bu durumun temel nedeni, tedavinin yanlış yapılmasıdır.

 

Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri, eksik veya yanlış yapıldığında ilk olarak ağrı ile kendisini belli eder. Bu duruma ek olarak ilgili dişte hassasiyet ve kızarıklık da görülür. Böyle bir durumda direkt olarak doktorla iletişime geçmek gerekir.

 

Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri konusundaki ihtiyaçlarınız ve sorularınız için Dr. Sevil Borbay ile iletişime geçebilirsiniz.

Çocuklarda Dolgu ve Kanal Tedavileri ile İlgili Sık Sorulan Sorular

 

Çocuklarda dolgu ve kanal tedavileri ile ilgili sık sorulan sorular ve bu soruların yanıtları şu şekildedir:

Süt Dişe Dolgu Yapılırken İğne Yapılır Mı?

Çocuklarda dolgu yapılırken, ilgili bölgeye iğne ile lokal anestezi uygulanır. Ancak lokal anestezi sırasında ağrı hissedilmemesi için önden anestezik jel, sprey yapılabilmektedir. Hastanın ağrı eşiğine ve çürüğün boyutuna göre anestezi gerektirmeyen dolgular da olabilmektedir. Ayrıca teknolojinin gelişmesi ile özel bir sistem olan ağrısız anestezi dijital anestezi sistemleri gibi ağrısız konforlu anestezi gibi yöntemler de vardır. Söz konusu yöntemlerin hasta için uygun olup olmadığına, diş doktoru karar vermektedir.

Çocuklarda Dolgu Diş Neden Ağrır?

Çocuklarda dolgu yapılan dişin ağrımasının nedeni, tedavinin başarısız olmasıdır. Eksik yapılan veya uzun bir süre sonra kırılan, özelliğini kaybeden dolgular, ağrıya neden olur. Ayrıca derin dolgularda bazen geçici ağrılar olabilmekte, bazen ise kanal tedavisi gerektirmesi nedeniyle ağrı olabilmektedir. Bazı durumlarda ise dolgunun altından yeni çürük oluşması nedeniyle ağrı olabilmektedir. Çocuklarda dolgu ağrısı oluştuğunda, hemen diş hekimine başvurmak gerekir.

5 Yaşındaki Çocuğa Kanal Tedavisi Yapılır Mı?

Çocuklarda kanal tedavisi, süt dişlerin kurtarılması için uygulanan tedavilerdendir. Diş hekiminin gerekli görmesi durumunda 5 yaşındaki çocuğa kanal tedavisi uygulanabilir.

Diş Dolgusu Kaç Dakika Sürer?

Çocuklarda dolgu tedavisi, ortalama olarak 20-45 dakika sürer. Temizlemesi zor olan çürüklerde, süre daha uzundur.

3 Yaşındaki Çocuğa Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çocuklarda dolgu için izlenen aşamalar, yaşa bakmaksızın her çocukta uygulanır. Ancak 3 yaşındaki çocukların komutları dinlememesi durumunda, tedavi genel anestezi veya sedasyonla yapılabilir.

Dolgu ve Kanal Tedavileri

Bebek ve çocuklarda diş tedavisi için eğlenceli ve sonuç odaklı tedavi çözümleri

Uzm. Pedodontist Dr. Sevil Borbay

Bakırköy Pedodonti Tedavi Kliniği

Tarama ve İlk Muayene İçin
Formu Doldurun


Eğlenmeden tedavi olmuyoruz 🙂 Önce sevimli dostlarımızla biraz oyun oynuyor sonra iki arkadaş gibi gayet sakin bir şekilde tedavimize başlıyoruz. Tedavi sonrasında ise eğlenceli bir sohbet bizi bekliyor 🙂

En Güncel Tedavi Yöntemleri En Modern Cihazlar İle Birleşti

Uzm. Dr. Sevil Borbay