Süt Dişlere Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

zirkonyum-kaplama-nasil-yapilir

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Çocukların süt dişlerinde yaşadıkları problemler bazen ebeveynler tarafından önemsenmeyebiliyor. Süt dişleri, ilerleyen yaşlarda dökülecektir. Bu nedenle de bu süre zarfında iyi korunması çok önemlidir. İyi korunan dişler çocuğunuzun konuşmasını, beslenmesini ve gelişimini olumlu yönde etkiler. Bunun yanında süt dişleri gelecekteki kalıcı dişlerin sağlam ve sağlıklı olması için çok önemlidir.

Estetik zirkonyum diş kaplama nasıl yapılır? Çürüyen veya zarar gören süt dişleri olması durumunda zirkonyum kaplamalar devreye girer. Böylece gelecekteki kalıcı dişler koruma altına alınmış olur. Süt dişlerine uygulanmış olan zirkonyum kaplamalar ile doğal bir görünüm elde edilir. Bu kaplamalar çocuklara özel üretilir. Peki, zirkonyum kaplama nedir nasıl yapılır? Süt dişlere zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

Zirkonyum Kaplama Nedir?

zirkonyum-kaplama-nasil-yapilir Zirkonyum diş kaplama tedavisi nasıldır? Şiddetli çürükler, dişlerde kırılma ve renk bozukluklarının tedavi edilmesi için yapılan bir kaplama türüdür. Böylece zirkonyum malzemesi ile birlikte sorunlu dişlerin etrafına yapılan kaplama işlemlerine denir. Böylece dişlerin doğal bir görünüm kazanması, güçlenmesi ve aşınmalara karşı dayanıklı olması sağlanır.

Metal destekli porselen diş kaplama ya da zirkonyum diş kaplamalar en çok kullanılan malzemelerdendir. Fakat bu malzemelerin hangisi olacağına diş hekimi karar verir. Böylece hasta için en uygun tedavi yöntemi tercih edilir. Peki, zirkonyum kaplama işlemi nasıl yapılır

Çocuklarda Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Çocukların süt dişlerine zirkonyum kaplama yapılmadan önce;

  • Dişe lokal anestezi yapılır.
  • Ardından çürükler ve diğer problemler temizlenerek ortadan kaldırılır.
  • Temizleme işleminden sonra gerekli şekillendirmeler yapılır ve dişin ölçüsü alınır.
  • Alınan ölçüler laboratuvar ortamına gönderilir ve istenen renk ve ölçülerde zirkonyum kaplamalar hazırlanır.

Zirkonyum kaplamalar süt dişleri ve çocuğunuzun ağız ölçülerine uygun olarak hazırlanır. Ardından hazırlanan kaplamalar uygun yapıştırıcılar yardımıyla bir diş hekimi tarafından dişlere yapıştırılır. Peki, zirkonyum kaplama uygulaması süresi ne kadar?

Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Çocuklarda zirkonyum kaplama nasıl yapılır ve süresi ne kadardır? Eğer çocuğunuzun diş etlerinde herhangi bir rahatsızlık bulunmuyorsa zirkonyum diş kaplamanın tedavisi genel olarak bir hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Fakat diş eti problemi olan bir çocuğunuz varsa diş hekiminin uygulayacağı tedaviler doğrultusunda süreç biraz uzayabiliyor.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır? Süt Dişlere Zirkonyum Diş Nasıl Yapıştırılır?

zirkonyum-kaplama-nasil-yapilir Diş hekiminiz çocuğunuzun süt dişlerine uygun renk ve ölçülerde modelleri ortaya çıkarır. Ardından doğal olan dişlerin üzerinde milimetrik törpülemeler yapar. Daha sonra özel yapıştırıcılar kullanarak zirkonyum, ana dişlerin etrafına kaplanır. Peki, zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

Süt Dişlere Zirkonyum Diş Tek Tek mi Takılır?

Süt dişlerde zirkonyum kaplama nasıl olur? Her diş hekiminin uygulayacağı prosedürler birbirinden farklı olabilir. Fakat genel olarak zirkonyum kaplamanın tek tek takılmasının daha sağlıklı olduğu bilinir. Bunun yanında bütün dişlere kaplama yapılmasına gerek olmayabilir.

Çocuklarda Zirkonyum Diş Provası Yapılır mı?

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Her işlemde olduğu gibi zirkonyum kaplamalarda da provalar önemlidir. Özellikle çocuklara yapılan işlemlerin ardından herhangi bir sorun olup olmadığına dair prova yapılır. Böylece varsa sorunlar giderilir. Peki, süt dişlere zirkonyum kaplama kaç yaşında yapılır?

Süt Dişlere Zirkonyum Kaplama Kaç Yaşında Yapılır?

zirkonyum-kaplama-nasil-yapilir Pedodontik diş hekimleri çocukların ağız ve diş sağlığını korumak ve tedavi etmek ile ilgilenirler. Bu doğrultuda pedodonti birimi,

  • 0-12 yaş arasındaki çocuk bireylerin süt dişleri
  • 7-12 yaş arasında olan kalıcı dişlerle ilgilenir.

Çocuğunuzun süt dişlerine zirkonyum kaplama yapılıp yapılmayacağına çocuk diş hekimliği karar verir. Bu doğrultuda 0-12 yaş aralığında süt dişine sahip olan çocuklar uygun görüldüğü takdirde zirkonyum kaplama yaptırabilirler.

Sadece Ön Dişlere Zirkonyum Kaplama Yapılır mı?

On diş zirkonyum kaplama nasıl yapılır? Zirkonyum kaplamaların genelde kullanım alanları çürük dişler olmaktadır. Bunun yanında dişlerinin rengi ile problem yaşayan kişiler daha beyaz dişlere sahip olmak için zirkonyum kaplama yaptırabiliyor. Bir nevi diş beyazlatma tedavisi de uygulanmış oluyor.

Zirkonyum Kaplama Can Acıtır mı?

İşlem sırasında lokal anestezi uygulanır. Bu nedenle çocuğunuzun herhangi bir acı hissetme ihtimali oldukça düşüktür. Bu nedenle zirkonyum kaplama diş işlemi ağrısızdır. İşlem sonrası sıcak ve soğuk içeceklere karşı ilk başta hassasiyet olabilir. Fakat bu durum kısa süre sonra geçecektir. Peki, zirkonyum kaplama nasıl yapılır?

Zirkonyum Diş Ömrü Bitince Ne Olur?

zirkonyum-kaplama-nasil-yapilir Zirkonyum dişlerin uzun ömürlü ve sağlıklı olması için doğru bakım şarttır. Bu nedenle zirkonyum kaplama bakımı nasıl yapılır bilgisine sahip olmayabilirsiniz. Bu nedenle diş hekiminiz ile görüşerek bilgi almanız önemlidir. Fakat doğru bakım ile bu süreyi uzatmak mümkündür.

Çocuklarda Zirkonyum Diş Fiyatları Ne Kadar?

Zirkonyum kaplama fiyat 2023 bilgisini merak ediyorsanız Sevil Borbay Diş Kliniğimiz ile görüşerek diş kaplama fiyatları bilgisini öğrenebilirsiniz. Çünkü her diş hekimliği diş ve ağız sağlığı için kullanmış olduğu malzemeler ve uygulayacağı prosedürler farklıdır. Bu nedenle de fiyatlar farklı olacaktır.

Adres Ataköy 7-8-9-10 Ataköy Towers B Blok D:24 Bakırköy / İstanbul
Telefon 0 545 372 5485